Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Як приготувати класичний французький цибулевий суп: рецепт

Рецепт французького цибулевого супу
Рецепт французького цибулевого супу / Фото з Facebook

Важко уявити собі Франції без їхньої кухні. Французи вважають, що саме їхня їжа найсмачніша та найкраща у всьому світі. І якщо до Франції треба їхати, то насолодитися їхньою кухнею можна просто в себе вдома.

У французів існує легенда, що цибульний суп був уперше приготовлений королем Франції Людовіком XV. Одного разу пізно вночі король захотів їсти й не виявив у своєму мисливському будиночку нічого, крім цибулі, невеликої кількості масла і шампанського. Він змішав знайдені продукти разом, відварив їх, і так вийшов перший французький цибулевий суп.

Читайте також: Смачна осінь: рецепт гарбузової каші в мультиварці

Сьогодні ж традиційний цибулевий суп готують не з додаванням шампанського, а білого вина, яке випарюють.

Рецепт цибулевого супу

Інгредієнти:
- 1 кг цибулі
- склянка білого сухого вина
- 4 ст.л. олії
- 2 склянки курячий бульйон
- багет (для грінок)
- 150 грамів сиру грюйер
- сіль та перець за смкаком

Рецепт цибулевого супу легко повторити на домашній кухні
Рецепт цибулевого супу легко повторити на домашній кухні

Приготування цибулевого супу:

1. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте цибулю та смажте на середньому вогні до золотистого кольору. Зменшіть вогонь та протушкуйте зі спеціями.

2. У сковороду з тушкованою цибулею влийте сухе біле вино. Доведіть до кипіння і тушкуйте на середньому вогні не менше 5 хвилин. Вино має наполовину випаруватися.

3. Розігрійте курячий бульйон. Цибулеву заправку викладіть в бульйон, попередньо витягнувши гілочки трав. Доведіть суп до кипіння, приправте та варіть, накривши кришкою, 10 хвилин.

4. Підсушіть скибочки хліба (або багету) на сковороді або в тостері.

5. Розлийте суп у горщики, зверху викладіть шматочки хліба та посипте їх тертим сиром. Поставити в духовку і запікайте до рум’яної скоринки.

Джерело: Сulinar Аcademy
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук