Щоб приготувати класичне какао треба: какао-порошок, цукор, молоко або вода. А вже за смаком можна додати приправи, наприклад мускатний гріх, чи лікер.

Читайте також: Смачні рецепти кави, які легко приготувати вдома

Какао з молоком

Інгредієнти:

Молоко – 400 мл;

Какао-порошок – 20 г;

Цукор – 20 г;

Кориця, ваніль, мускатний горіх – за смаком.

Рецепт приготування какао з молоком:

Нагрійте молоко, додайте цукор та ретельно перемішати. Додайте какао-порошок і перемішайте, аби не було грудочок. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Додайте корицю або ваніль, розлийте по чашках і відразу подавайте.

Як приготувати какао?

Какао з маршмеллоу

Інгредієнти:

Молоко – 4 склянки;

Цукор – 2 столові ложки;

Какао-порошок – 2,25 столові ложки;

Тертий шоколад – 4 столові ложки;

Маршмеллоу.

Рецепт приготування какао з маршмеллоу:

У сотейнику змішайте молоко, цукор, какао та шоколад. Нагрійте та постійно помішуйте, але не доводьте до кипіння.

Розлийте по чашках. Зверху покладіть маршмеллоу та прикрасіть натертим шоколадом.

Апельсинове какао

Інгредієнти:

Апельсиновий лікер – 3 ст. ложки;

Молоко – 4 склянки;

Какао-порошок – 1/4 чашки;

Дрібка солі;

Цукор – 1/2 чашки.

Рецепт приготування апельсинового какао:

Цукор, какао-порошок і сіль залийте окропом і доведіть до кипіння. Поваріть напій 2 хвилини. Додайте молоко, перемішайте та зніміть з вогню. Додайте апельсиновий лікер, перемішайте і розлийте по чашках.