Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Як приготувати смачне варення з черешень: 3 простих рецепти

Як приготувати смачне варення з черешень: 3 простих рецепти
Як приготувати смачне варення з черешень: 3 простих рецепти / Фото з відкритих джерел

Якщо сезон черешень лише розпочався, то варто подбати про смачні запаси на рік вперед. Одним з варіантів може стати варення з черешень, яке є низькокалорійним, корисним і дуже смачним.

В Cosmopolitan розповіли про користь ягідного варення і поділилися трьома найсмачнішими рецептами цих ласощів.

Читайте також: Корисні властивості черешні, про які не кожен знає

Варення з черешень без кісточок

Складові:

Черешні – 1 кг;

Вода – 200 мл;

Цукор – 1,2 кг.

Як варити:

1. Насипте цукор в суху каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння, періодично помішуючи.

2. Коли цукор розчиниться, додайте ягоди.

3. Після того, як варення з черешні закипить, відразу ж зніміть його з плити і дайте настоятися дванадцять годин.

4. Після закінчення часу знову поставте на вогонь варення, доведіть до кипіння, а потім охолодіть до кімнатної температури.

5. Повторіть попередній крок 3-5 разів до бажаної консистенції.

6. Готове варення розлийте в стерилізовані банки і закатайте їх.

Варення з черешень з кісточками

Складові:

Черешні – 1 кг;

Цукор – 1 кг;

1 стакан води;

Ванільний цукор – 5 грам;

Лимонна кислота – 1 грам.

Як варити:

1. Очистіть черешні від плодоніжок і промийте ягоди, дайте воді стекти і викладіть черешні в емальовану каструлю.

2. Залийте ягоди киплячим цукровим сиропом і варіть у два підходи з перервою між варінням по 5 годин.

3. Під кінець другої варіння додайте у варення лимонну кислоту і ванільний цукор.

4. Поки варення ще гаряче, розфасуйте його в сухі стерильні банки, накрийте кришками і закатайте.

Варення з черешень і з лимоном

Складові:

Білі черешні – 1 кг;

Цукор – 1 кг;

Вода – 250 мл;

1 лимон;

Коньяк – 100 мл.

Як варити:

1. Вимийте і обсушіть ягоди, видаліть кісточки. Покладіть черешні в миску і скропіть їх коньяком. Залиште настоюватися на 1 годину.

2. Залийте цукор водою і зваріть сироп. У киплячий сироп додайте ягоди, проваріть 1 хвилину і потім зніміть з вогню. Залиште на 24 години настоюватися.

3. Поставте варення на вогонь і доведіть його до кипіння. Додайте нарізаний скибочками лимон і варіть близько 5 хвилин. Знову залиште настоюватися на 24 години.

4. Поставте варення на вогонь і проваріть 15 хвилин постійно помішуючи. Розлийте по стерилізованих банках і закатайте.

Отримай більше натхнення у нашому Instagram

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук