Архів
Курси валют
Погода
15°C
21°C 13°C
  • неділя
    21°C 11°C
  • понеділок
    24°C 10°C
  • вівторок
    25°C 14°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Як проводити профілактику короткозорості

Як проводити профілактику короткозорості
Як проводити профілактику короткозорості / blog.tribunjualbeli.com

За статистикою, майже третина всіх людей на планеті страждає на міопію, або ж короткозорість. Аби уникнути дефекту зору, варто проводити профілактику розвитку короткозорості.

Несприятливо впливають на розвиток короткозорості монітори комп'ютерів і мобільних телефонів, передає Оpticlub.

Читайте також: Чим цвітна капуста "перевершує" інші овочі: цікаві факти

1. Дуже важливим у профілактиці є режим дня – має бути повноцінний нічний сон. Варто уникати стресів, також будуть корисними фізична активність та прогулянки на свіжому повітрі.

2. Також не варто читати чи розглядати дрібні картинки і предмети при поганому освітленні. Під час роботи приміщення має бути добре освітлене. Окрім того, фахівці рекомендують правшам ставити зліва додаткове джерело світла, а лівшам навпаки – справа.

Правшам потрібно ставити зліва додаткове джерело світла, а лівшам навпаки – справа.

Правшам потрібно ставити зліва додаткове джерело світла, а лівшам навпаки – справа

3. Зорова гімнастика допоможе зняти напругу і втому з очей, запобігти розвитку вже наявної міопії і трохи покращити якість зору.

4. Нестача вітамінів може впливати на гостроту зору, тож аби уникнути неприємних змін – вживайте вітамінні комплекси, свіжі овочі і фрукти. Особливо корисними будуть продукти, які містять кальцій, вітаміни С і А.

5. Писати і малювати необхідно з правильною поставою, відстань від очей до столу має бути не менша, ніж відстань від ліктя до кисті.

6. Медики також рекомендують не дозволяти дивитися телевізор дітям до трьох років.

Як вберегти зір під час роботи за монітором – відео

До слова, щоденне вживання невеликих порцій шоколаду здатне поліпшити зір, при цьому їсти потрібно саме темний шоколад. Головну роль у процесі відіграють флавоноли – органічні сполуки, що містять кілька ароматичних кілець.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Вибір редакції

Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук