Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як уникнути отруєння під час відпочинку: поради лікарів

      Лікарі дали поради, як не отруїтися під час відпочинку
      Лікарі дали поради, як не отруїтися під час відпочинку / Фото з відкритих джерел

      Літо – період активних відпусток, подорожей та пікніків, а ще, як не прикро, великої кількості харчових отруєнь, до яких найбільше схильні діти, але й від яких не застраховані дорослі.

      У теплий період значно зростає ймовірність отруїтися, адже через спеку продукти псуються швидше, ніж зазвичай, пише "Країна здоров'я".

      Читайте також: Як вберегтися від харчових інфекцій: цінні поради від Супрун

      Тому лікарі нагадали основні правила, які допоможуть уникнути проблем зі здоров'ям під час відпочинку і після нього.

      Найперше фахівці радять готувати самостійно. За їхніми словами, не варто скуповувати їжу на ринку перед від'їздом за місто, а краще зробити все самостійно. Це дозволить бути впевненим у тому, що під час готування дотримані всі санітарні норми.

      Медики наголошують на тому, що потрібно обов'язково мити руки і свіжі продукти. Вони зауважують, що дуже часто на ринках продавці пропонують на місці спробувати їх товар, щоб переконатися в бездоганному смаку. Проте тут кожного чекає певна небезпека. Адже невідомо, хто до цього чіпав продукти, скільки на них бактерій і бруду, а ходячи по ринку неможливо мати чисті руки.


      Під час відпочинку потрібно дотримуватися правил, щоб уникнути отруєння

      Лікарі закликають не брати з собою продукти, що швидко псуються – особливо це стосується десертів з білковим кремом.

      Для того, щоб уникнути отруєння на відпочинку - треба вживати їжу одразу після приготування. За словами лікарів, у літній спекотний день будь-яка страва стає потенційно небезпечною для травлення, якщо зберігається понад дві години.

      Також, варто пам'ятати і про те, що свіжі продукти не можна нарізати на дошці, де раніше нарізали м'ясо або рибу. Так, бактерії з сирого м'яса чи риби проникають в дошку, а потім переселяються в свіжі овочі і потрапляють в організм людини, викликаючи симптоми харчового отруєння.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук