Аби сухофрукти приносили максимум користі, слід навчитися їх правильно вибирати.

Сухофрукти мають бути натурального кольору і природного вигляду. Наприклад, курагу насиченого оранжевого кольору або яскраво-жовтий інжир краще залишити на прилавку.

Плоди не повинні бути вологими або сирими. Не соромся попросити понюхати сухофрукти – у них не повинно бути неприємного запаху.

Не спокушайтеся на сухофрукти або цукати в карамелі, шоколаді або глазурі. Шкідлива оболонка може перебити всю користь від вживання сухофруктів.

Вибираючи чорнослив, зважте, щоб плоди були цілими, блискучими і пружними.

Коли купуєте родзинки, то зверніть увагу на хвостики на ягодах – вони повинні бути сухими. А сама наявність плодоніжок підтверджує, що виноград не обробляли механічним способом, а висушили на повітрі природним шляхом.

Читайте також: Від чого захищає вітамін С – ви будете здивовані