Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як вибрати шампанське: поради експерта

      Українці найчастіше обирають дешеве і солодке шампанське — це перша помилка, кажуть сомельє. Все що менше 50 гривень вироблено з порошку.

      Справжнє шампанське визріває мінімум 9 місяців. В Україні переважає простіший метод. Вино протягом 2 місяців визріває в акротафорах. Потім до напою додають купажний лікер. В залежності від його концентрації вино буде солодким, напівсолодким чи класичним сухим — брют.

      Перший тест для напою — це маркування. На пляшці не повинно бути підтікань від клею та фарби. Другий — це колір. Прозорою пляшка може бути лише для рожевого ігристого вина, для решти темно-зеленого кольору, важити більше 1 кілограма. А пробка — тільки коркова.

      Піна в напої має бути стійкою. А вино солом'яного кольору. Бульбашки мають бути дрібними та зберігатися в бокалі до 10 годин. Аромат напою має бути без запаху металу. Фахівці кажуть, що краще за все купувати брют. Його підробити найважче.

      До слова, в Україні скорочується виноробна галузь

      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин

      Читай новини навіть без інтернету

      Завантажити

      Читай новини навіть без інтернету

      Залиште відгук