Як заявили спеціалісти, щоб спалювати більше калорій їжу потрібно жувати якомого повільніше. Повільне і ретельне пережовування їжі стимулює травлення і збільшує швидкість, з якою організм спалює калорії.

Про це йдеться в науковій роботі, опублікованій в науковому журналі American Journal of Clinical Nutrition. До того ж, повільне вживання їжі знижує ризик переїдання та таким чином ви можете контролювати голод.

Читайте також: Худніть легко. Чотири психологічних трюки, які допоможуть втрачати вагу

Погано пережована їжа, потрапляючи в шлунок, створює проблеми для травлення, в результаті чого процес засвоєння їжі порушується, збільшуючи індекс маси тіла. У свою чергу, повільне поглинання їжі дозволяє легше визначити момент насичення і уникнути переїдання, з-за якого в організм надходить їжі значно більше, ніж йому потрібно.

Вчені також вважають, що не варто під час їжі відволікати себе смартфонами, газетами та журналами, а повністю зосередитись на процесі.