Останнім часом стало модним наносити кокосову олію на волосся, вживати її в чистому вигляді та смажити, пише МедОбоз.

Читайте також: Які соки є найбільш корисними для здоров’я

Проте не всі знають, що кокосова олія на 90% складається з насичених жирів, які вважаються "нездоровими". До прикладу, у вершковому маслі цей показник сягає 60%.

Не доведено, що вживання кокосової олії вбереже людину від серцево-судинних хвороб. Їсти цей продукт можна в помірних дозах, але з позначкою "virgin".

Краще віддавати перевагу ненасиченим жирам, наприклад, оливкова олія. Кокосова олія чудово підходить для зволоження.

Основна помилка про лляну олію – те, що вона збагачена омега-3. Це група полінасичених жирних кислот – ЕПК, ДГК, АЛК і ін. З них ЕПК і ДГК - готові та активні, вони містяться в продуктах тваринного походження. АЛК міститься в продуктах рослинного походження і є неактивною формою, попередником ЕПК і ДГК.

Найкращим джерелом омега-3 є дві порції жирної риби в тиждень, якщо ви вибираєте добавки, а не лляну олію.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділіЗдоров'я.