Про це розповіла лікар Вікторія Савицька у коментарі для ГолосUA.

Читайте також: 12 кроків до здорового харчування: зручна інфографіка для початківців

Лікар рекомендує переглянути раціон, якщо ви болісно реагуєте на перехід з літа на осінь.

Найдієвішими при пригніченому настрої, апатії та зниженні імунітету є гіркий шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо, зазначає експерт.

Також покращити здоров’я допоможуть ненасичені жирні кислоти. Вони покращують мікроциркуляцію крові в судинах головного мозку, роблять їх еластичнішими.

Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то наші нервові клітини – нейрони – працюють у зниженому темпі, через що погіршується емоційний фон і виникає почуття туги. Тому обов'язково включайте в раціон рослинні олії – оливкову, соєву, соняшникову, арахісову. А також рибу, особливо морські види,
– говорить Савицька.

Крім того, у раціон треба включити овочі та фрукти червоного і помаранчевого кольору. Всі вони позитивно впливають на нашу активність ендорфінів.