Архів
Курси валют
Погода
26°C
26°C 12°C
  • п'ятниця
    25°C 17°C
  • субота
    21°C 13°C
  • неділя
    22°C 11°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Які продукти сповільнюють розвиток хвороби Альцгеймера

1404 Читать новость на русском
Які продукти сповільнюють розвиток хвороби Альцгеймера

За даними ВООЗ, кожні три секунди у світі діагностується новий випадок хвороби Альцгеймера. Під час цієї хвороби вражається "сіра речовина" мозку, що призводить до втрати пам'яті.

Як розповідає на своїй сторінці у Facebook відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, навколо нас є багато продуктів, компоненти яких значно сповільнюють порушення роботи нервових клітин, зокрема, сповільнюють розвиток хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Як вибирати манго: корисні поради

П’ять продуктів, які сповільнюють розвиток хвороби Альцгеймера:

Ягоди

За словами Скиталінської, ягоди багаті на антоцианіни (поліфенолами), які захищають ті ділянки мозку, які відповідальні за навчання та пам'ять. Особливо: чорниця, лохина, полуниця, суниця.

Поліфеноли можуть змінювати роботу нейронів і зменшують запалення в них.

Як часто виживати: мінімум 2 рази в тиждень, оптимально – частіше.

Скільки: 100-150 г.

Кава

Саме кава збільшує рівень стимулюючого фактора колоній гранулоцитів у крові (GCSF, granulocyte colony stimulating factor). У людей з хворобою Альцгеймера рівень GCSF знижений, а його підвищення покращує пам'ять.

Як часто вживати: щодня.

Скільки: 1 - 2 чашечки.

Жирна морська риба та горіхи

Ці продукти багаті омега-3 жирними кислотами. Вони посилюють кровоток в ділянках мозку пов'язаних з пам'яттю та навчанням. Також омега-3 жири мають антиамілоїдну, анти-атау та протизапальну дію.

Як часто вживати: хоча б 1 раз в тиждень.

Скільки: 100 г.

Сир (зрілий і з пліснявою)

Сир з пліснявою багатий спермідіном, молекулою поліаміна, який очищає клітини від "відходів".

Як часто виживати: 1-2 рази в тиждень.

Скільки: до 4 "гральних кісточок".

Зелень та різнокольорові овочі

Містить фолати, які разом із вітамінами В6 і В12 знижують рівень гомоцистеїну. Ця амінокислота синтезується в організмі під час старіння, сидячому способі життя, куріння, дефіциту вітамінів групи В і стимулює атофію тканин мозку.

Як часто: щодня.

Скільки: не менше 1 повної чашки нарізаної і добре утрамбованої.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Вибір редакції

Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук