2018 визнали роком гастрономічного туризму в Україні, фермери запевнили, що готові нагодувати туристів.

Читайте також: Мандрівка Україною. Сент-Міклош – романтика Середньовіччя

На величезній території страусиної ферми туристи можуть не тільки самі поласувати екзотичними наїдками, а й нагодувати тварин, зокрема фламінго, козликів, кроликів і віслюків.

Страусина ферма
Страусина ферма на Закарпатті

А для безстрашних на фермі пропонують екстремальну розвагу – катання на страусах. У ресторані, поруч ферми, готують головну страву меню – страуса, від яєшні до стейка. І все це запити вином, яке можна приготувати власноруч, чи точніше, власноніж. І навіть закоркувати декілька пляшечок на згадку.

Кожна полиця з винами належить окремій сім'ї і зберігається до тих пір, поки родина не захоче це вино забрати додому,
– сказав директор Ясногородської страусиної ферми Акім Акіменко.

Також на цій фермі можна пообійматися з козликами або долучитися до процесу виробництва сиру. Аби навчитися сироварінню, Олександр на ферму викликав швейцарського майстра. Спочатку сир відправляють під прес, потім в соляну ванну, а далі потрібно набратися терпіння і чекати на м'який, твердий і сир з пліснявою.

Процес виготовлення сиру
Процес виготовлення сиру

А любителям екзотики – на Львівщину, там гурманів почастують равликами, а ще навчать, як їх розводити і готувати. І це ще далеко не всі гастроточки. Закарпаття та Одещина радо вас напоять винами, а на Київщині навіть можна скуштувати місцевих бананів та інших екзотичних фруктів.