Кожна четверта компанія у Польщі має намір найняти українців на роботу протягом наступного року. Окрім цього, кожен третій керівник польського бізнесу готовий платити громадянам України вищу зарплатню, ніж своїм співвітчизникам.

Цікаво Від вчительки англійської до власниці фірми з нерухомості: кар'єрний шлях українки у Варшаві

Детальніше про опитування

Personnel Service опублікувала дані опитування польських підприємців у "Барометрі польського ринку праці".

Найбільше співробітників з України можна знайти у польських компаніях з командою у понад 250 людей – 45% з них уже найняли на роботу українців,
– мовиться у результатах опитування.

Щодо середнього бізнесу, то кожна третя компанія має у своєму штаті українців, а серед малих підприємств цей показник сягає 25%.

Найбільший попит на працівників з України у підприємствах промислової галузі – понад 33%. На другому місці розмістились комерційні компанії з показником 27%, а на третьому – галузь надання послуг – 20%.

Де у Польщі наймають на роботу українців / Фото Unsplash

На думку експертів, фінансові можливості залишаються ключовим аспектом для українців у прийнятті рішення щодо вибору конкретного роботодавця.

Відтак, понад 33% підприємств Польщі готові навіть платити більшу зарплату громадянам України, ніж полякам, аби лиш ті погодились у них працювати. Для порівняння, у 2020 році на таку умову погоджувались 28% бізнесменів.