Україна посилить контроль безпеки харчових продуктів

21 листопада 2011, 17:27
Читать новость на русском

Мінагропрод та Держветфітослужба готують реформу системи контролю безпеки харчових продуктів.

Парламенту на розгляд готують зміни до законодавства, якими передбачено, що підприємства, діяльність яких пов'язана із продуктами харчування, змушені будуть ввести систему, засновану на принципах міжнародної HACCP.

В іншому випадку, переробні підприємства змушені будуть закритися або перепрофілюватися. Запровадження ж міжнародних стандартів, навпаки, дозволить вітчизняним виробникам вийти на міжнародні ринки і збільшити обсяг експорту. Планується, що підприємство, яке впровадило зазначений стандарт і довело контролюючим органам, що воно працює ефективно, може не мати ніяких сертифікатів, що підтверджують якість продуктів.

Зазначимо, НАССР - це відома у світі система управління харчовою безпекою. Її принципи передбачають збільшення обсягу продажів, зниження витрат, а також контроль ризиків.