Идеальный летний суп: пошаговый рецепт испанского гаспачо

21 июня 2020, 19:00

Я частенько делился с вами рецептами супов из разных уголков мира. Гаспачо – это классический испанский суп из томатов с добавлением мяты, чеснока, специй и зелени.

Такий суп дуже швидко і легко готується. Він прекрасний у спекотну погоду, коли хочеться чогось легкого і освіжаючого. Обов'язково скуштуйте і переконайтеся у цьому.

Також рекомендуємо: Корисна та смачна риба: три способи приготування минтая

Як приготувати гаспачо?

  • Час підготовки3 хвилини
  • Час приготування 3 хвилини
  • Час на охолодження2-3 години
  • Порції1

Cкладові:

2 шт. томат (великі)
1 шт. болгарський перець
3 зубчика часник
2 гілочки петрушка
½ шт. перець чилі
2-3 гілочки м'ята
2 ст. л. оливкова олія
2 ст. л. бальзамічний оцет
3-4 скибочки багету
за смаком сіль та перець

Гаспачо: покроковий рецепт

1. Помийте 2 томата і зробіть хрестоподібні надрізи знизу кожного. Я раджу вам використовувати для цього супу різносортні томати, наприклад, жовті або рожеві в поєднанні з червоними. І ще вибирайте більш м'ясисті овочі, так суп буде смачнішим.

2. Закип'ятіть воду в сотейнику і опустіть томати з надрізами в киплячу воду на 1-2 хвилини.

3. Після цього акуратно зніміть з томатів тонку шкірку. Можна цього і не робити, але без шкірки структура гаспачо буде ніжнішою.

4. Наріжте томати довільними частинами. Помийте і наріжте довільно 1 болгарський перець. Помийте 2 гілочки петрушки і 2-3 гілочки м'яти.

5. Перекладіть томати з перцем, листочками м'яти і петрушки в блендер. Додайте 3 зубчики часнику і ½ шт. перцю чилі.

6. Додайте перець і сіль за смаком, 2 ст. л. оливкової олії. Перебийте все разом в блендері.

7. Обсмажте 3-4 скибочки багета або білого батона на сухій пательні та збризніть трохи рослинною олією перед подачею.

8. Перед тим, як подавати суп, неодмінно охолодіть його – на кілька годин поставте його в холодильник. Подавайте у замороженій тарілці – трохи змочіть її водою і поставте в морозилку на 10 хвилин. При подачі додайте до супу 2 ст. л. бальзамічного оцту і покладіть зверху хрустку скибочку хліба.

Готувати – це просто!

Джерело рецепту та фото: сайт Євгена Клопотенка