Запрацювала нова система харчування для українських військових: чим годують і скільки це коштує

17 жовтня 2017, 19:25
Читать новость на русском

У Житомирі 199 навчальний центр перейшов на нову систему. Відтепер військові самі обиратимуть, що їм їсти. Кухарі пропонують щонайменше дві страви, наприклад, або м’ясо, або рибу. Від радянської системи сучасний стіл бійців відрізняється також і наявністю фруктів та соусів зі спеціями.

У раціоні військових також стало набагато більше м’яса, а поживна цінність обіду зросла більше, ніж на тисячу калорій. Змінився і смак страв.

Читайте також: Від Запорізької Січі до АТО: роль жінки-воїна в українському війську

Добавилось багато спецій, що дозволяє зробити цю страву набагато смачнішою, фруктів. І також на сніданок, обід, вечерю у нас видають кисломолочні продукти і плодово-ягідні соки,
– розповів начальник продовольчої служби 199 навчального центру ВДВ Віктор Балюк.

Таке якісне покращення харчування вплинуло і на ціни. Якщо раніше на добу на харчування одного військового витрачали 60 гривень, то зараз майже 90.

Реформувати систему харчування у Міноборони взялися наприкінці червня. Тоді міністр оборони Степан Полторак пообіцяв, що до кінця року зміни відчують у щонайменше у 20% військових частин. Втім, уже жовтень, а житомирський військовий центр наразі єдиний, де на ділі впровадили нове харчування.