Готовимся к зиме: чем полезны квашеные овощи и фрукты
Источник:
фейсбук Светланы ФусОсенью и зимой нам помогает защититься от простуды и поддержать иммунитет квашения. Думаю, многие согласятся со мной: наши бабушки и мамы знали, что делать, чтобы не заболеть простудой. Поэтому заготавливали квашеные продукты, клали в бочки не только огурцы или капусту, но и всевозможные другие овощи и фрукты. Далее читайте на украинском.
Ми знаємо, що квашення – це натуральне джерело пробіотиків. Тому квашені продукти називають пробіотичної їжею, яка ефективно захищає від збудників застуди та укріплює імунітет.
Читайте також Збираємо дитину до школи: яким повинен бути ідеальний бутерброд
Квашення – одні з кращих натуральних ентеросорбентів, тобто вони можуть допомогти вашому організму позбавитись від токсинів. Достатня кількість харчових волокон в овочах придають ситості.
Молочна кислота, що утворюється при квашенні знижує рівень рН, завдяки чому поліпшується процес перетравлення їжі, підвищується засвоєння поживних речовин організмом.
Яка користь від квашених овочів / Інфографіка – Центр нормалізації ваги Світлани Фус
Квашені продукти не потрібно плутати з маринованими, які готують з додаванням оцту і пастеризуються, тому менш корисні.
Треба пам'ятати, що квашені продукти містять багато солі, тому вживати їх в великій кількості не рекомендую. Вони повинні бути частиною (приблизно третиною) від денної кількості овочів. Це орієнтовно половина склянки (60 – 120 грамів) квашених овочів 1 раз на день.
Їжте їх в першій половині дня та на обід.