Як швидко підготувати частування: прості закуски до Геловіну на швидку руку

31 жовтня 2024, 22:48
Читать новость на русском

Коли Геловін на порозі, хочеться створити особливу атмосферу з яскравими й незвичайними частуваннями. Якщо часу обмаль, а здивувати гостей все ж хочеться, на допомогу прийдуть прості та швидкі закуски, які не потребують тривалого приготування.

Такі рецепти як "Сосиски-мумії" чи "Кривавий чізкейк" не тільки легко готуються, але й виглядають доволі моторошно, інформує Смачно 24. Ці страви додадуть святковому столу справжнього геловінського шарму.

До теми Як святкують Геловін у різних країнах: смачні рецепти з усього світу

Сосиски в тісті "Мумії"

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– упаковка листкового тіста;
– молочні сосиски;
– яєчний жовток для змащування;
– кетчуп і майонез – до смаку для соусу.

Приготування:

  1. Заздалегідь розморозьте готове тісто та наріжте його тонкими й довгими смужками. Кожну смужку намотуйте на сосиску без плівки.
  2. Змастіть сосиски в тісті яєчним жовтком і відправте випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Подавайте з соусом з кетчупу та майонезу.

Кривавий чізкейк на Геловін

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
для основи:
– 150 грамів печива (наприклад, "Орео");
– 50 грамів вершкового масла;
для сирної начинки:
– 500 грамів крем-сиру;
– 200 грамів цукру;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка ванільного екстракту;
– 100 мілілітрів вершків;
для "кривавого" соусу:
– 200 грамів ягід (малина або полуниця);
– 2 столові ложки цукру;
– 1 столова ложка лимонного соку;
для прикраси:
– харчові олівці або топери у вигляді павуків, кажанів чи гарбузів.

Приготування:

  1. Подрібніть печиво до стану крихти та змішайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть у форму, ущільніть і відправте в холодильник на 10 – 15 хвилин.
  2. Змішайте крем-сир з цукром до однорідності. Додайте яйця по одному, добре перемішуючи після кожного. Потім влийте ванільний екстракт і вершки. Перемішайте масу до гладкості та вилийте на основу.
  3. Випікайте чізкейк у розігрітій до 160 градусів духовці протягом 60 хвилин. Після випікання залиште в духовці з відкритими дверцятами на 15 хвилин, щоб уникнути тріщин на поверхні.
  4. Дайте повністю охолонути та поставте в холодильник на 4 години або на ніч.
  5. Для кривавого соусу: розімніть ягоди з цукром та лимонним соком, а потім процідіть суміш, щоб видалити насіння. Полийте готовий чізкейк соусом зверху, щоб створити ефект "крові".
  6. Використовуйте харчові олівці для малювання павутиння або додайте топери у вигляді павуків, кажанів чи гарбузів. Готовий чізкейк виглядатиме моторошно й апетитно!

Такий смачний та креативний: особливий торт на Геловін.