Гелловін, який щорічно відзначається 31 жовтня, є одним із найдавніших свят у світі, інформує Смачно 24. Кожна країна святкує його у свій спосіб з особливим частуванням.

До теми Шоколадний торт на Геловін: моторошний і дуже смачний

Як святкують Геловін у всьому світі

У таких країнах, як Ірландія, Канада та Сполучені Штати Геловін святкують яскраво й гучно. Традиції включають костюмовані вечірки, захопливі ігри, розіграші та особливі страви. Традиційною їжею, яку споживають на Хелловін в Ірландії, є барнбрак – різновид фруктового торта, який можна купити в магазині або спекти вдома. Всередині торта поміщують ласощі, загорнуте в муслін, яке, як кажуть, може передбачити майбутнє їдця.

Це свято набуло популярності у багатьох країнах, де кожен намагається створити атмосферу магії та таємничості. Версії Геловіну можна зустріти й в інших куточках світу. У Мексиці та країнах Латинської Америки святкують Día de los Muertos – День мертвих. У цей час вшановують пам'ять померлих близьких, створюючи вівтарі з квітами та свічками. В Англії 5 листопада відзначають День Гая Фокса, влаштовуючи багаття та феєрверки.

Хоч ці свята різні за традиціями, усі вони об’єднують людей у прагненні збиратися разом за святковим столом.

Кривавий пунш на Геловін

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 3 склянки свіжого журавлинного соку;
– 3 склянки газованої води;
– 1 склянка пюре із заморожених ягід;
– 1 склянка колотого льоду;
– мед або цукор – до смаку.

Приготування:

  1. У скляному посуді для пуншу змішайте журавлинний сік, газовану воду, ягідне пюре та лід. Ретельно перемішайте.
  2. Розлийте пунш у бокали.
  3. Щоб створити лід у стилі Геловіна, покладіть пластмасових павуків або жуків у форми для льоду, залийте водою і заморозьте. Додайте кілька таких кубиків льоду в келихи і налийте криваво-червоний пунш.

Піца на Геловін

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2

Інгредієнти:
– готовий корж для піци;
– 3 столові ложки томатного соусу;
– 100 грамів твердого сиру;
– 4 великі скибки твердого сиру;
– ковбаса салямі;
– оливки.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Покладіть готовий корж для піци на деко та змастіть його соусом. Натріть на грубій тертці твердий сир та розподіліть по поверхні разом із ковбасою.
  3. Використовуючи формочку для печива чи кексів у вигляді привида, виріжте скибочки сиру, а з оливок зробіть очі – поки не додавайте на піцу.
  4. Випікайте піцу протягом 10 хвилин, доки сир не розплавиться. Вийміть піцу з духовки, прикрасьте сиром-привидом і поверніть у духовку ще на 3 хвилини.

Сирна закуска у вигляді гарбузиків

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів вершкового сиру;
– 100 грамів твердого сиру;
– свіжа зелень кінзи, кропу чи петрушки – до смаку;
– 1 – 2 зубчики часнику;
– сіль – до смаку;
– чорний мелений перець – до смаку;
для панірування:
– начос;
– мелена копчена паприка;
– кунжут.

Приготування:

  1. Змішайте в мисці крем-сир, натертий на дрібній тертці твердий сир, дрібно нарізану зелень і спеції. Додайте вичавлений часник. Усе ретельно перемішайте та сформуйте сирні кульки.
  2. Подрібніть начос або чипси в крихту. Обваляйте сирні кульки в подрібнених начосах чи чипсах, паприці та кунжутному насінні.
  3. За допомогою мотузки створіть складки, щоб кульки виглядали як гарбузи, а замість хвостиків вставте солоні палички.
  4. Закуска готова для подачі на стіл.

Безе-привиди

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 3 яєчні білки (приблизно 105 грамів);
– 160 грамів дрібного цукру;
– 1 чайна ложка картопляного крохмалю;
– дрібка солі;
– 1 кубик чорного шоколаду – для прикраси.

Приготування:

  1. Вийміть яйця з холодильника.
  2. Обережно відокремте білки від жовтків, жовтки відкладіть для іншого рецепту.
  3. Білки викладіть у чистий, сухий скляний або металевий посуд. Додайте дрібку солі та почніть збивати міксером, спочатку на низькій швидкості, поступово її збільшуючи. Збивайте білки не більше 2 хвилин, поки не утвориться густа піна.
  4. Додайте цукор, поступово вводячи його по одній ложці, кожен раз збиваючи на високій швидкості до повного розчинення.
  5. Після додавання всього цукру додайте чайну ложку крохмалю і продовжуйте збивати до отримання гладкої, густої та блискучої маси.
  6. Застеліть деко папером для випікання.
  7. Перекладіть меренгу в кондитерський мішок із зрізаним кінчиком діаметром 2 сантиметри. Видавлюйте меренги діаметром близько 3 сантиметри, зберігаючи відстань між ними.
  8. Встановіть духовку на 100 градусів з режимом верх/низ та розмістіть деко на середній полиці. Сушіть безе протягом 100 хвилин, не змінюючи температуру.
  9. Після вимкнення духовки залиште меренги остигати з привідкритими дверцятами.
  10. Готові безе зніміть з паперу та дайте повністю охолонути на решітці.
  11. Повністю остиглі безе можна прикрасити, намалювавши очі та обличчя. Для цього використовуйте дерев'яну шпажку, зубочистку або тонкий чистий пензлик.
  12. Як їстівна фарба підійде розтоплений чорний шоколад або гелевий чи чорний харчовий барвники.

Яскравий десерт на свято: рецепт торта від Лілії Цвіт.