Практично в кожній коморі є яблука, також їх зараз можна купити у бабусі на ринку. Фудблогерка Лілія Цвіт пропонує поєднати їх із рожевим кремом та бісквітом.
До теми Він здивує всіх: відеорецепт "Неп'яної вишні" від Лілії Цвіт – ідеальний пляцок на свята
Пляцок з яблук
- Час: 2,5 години
- Порцій: 8
Інгредієнти:
для бісквітного коржа:
– 6 яєць;
– 180 грамів цукру;
– 250 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
для яблучного бісквіта:
– 700 грамів яблук чищених;
– 100 грамів горіхів;
– 100 мілілітрів олії;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 3 столові ложки меду;
– 370 грамів борошна;
– 4 яєць;
– 100 грамів цукру до яєць;
– 3 столові ложки цукру до яблук;
для крему:
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик (18 грамів) ванільного цукру;
– 1 пакетик (40 грамів) пудингу;
– 20 грамів крохмалю;
– 700 мілілітрів молока;
– 400 грамів масла.
Приготування:
- Спочатку слід спекти бісквіт, для цього збийте білки до посвітління.
- Додайте цукор і продовжуйте збивати поки не утворяться стійкі піки.
- Додайте жовтки і знову все збийте.
- Вкінці додайте борошно з розпушувачем і акуратно розмішайте. Рухами знизу догори, щоб не осіла білкова піна.
- Готове тіста, викладіть у форму та запікайте при температурі 180 градусах 35 хвилин.
- Спечений бісквіт охолодіть у формі та зріжте верхню скоринку.
- Розріжте бісквіт на 2 рівні коржі.
- Для змащування яблучного коржа, яблука подрібніть на дрібні кубики. Посипте цукром та залишіть на 2 години. До яблук додайте подрібнені горіхи, мед та 3 жовтки.Все ретельно перемішайте.
- Білки з цукром збийте до стійкої маси. Додайте 1 жовток та продовжуйте збивати. До збитих яєць додайте половини борошняної маси і перемішайте. Тоді додайте половину яблучної маси. Чергуючи додавайте борошно та яблука.
- В результаті у вас має вийти яблучне тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть яблучне тісто у форму і випікайте приблизно 40 хвилин.
- Для крему у мисці з'єднайте цукор, ванільний цукор, пудинг, крохмаль та перемішайте. Додайте сухі інгредієнти до молока.
- Варіть цю суміш на середньому вогні. Залиште на вогні після того, як закипить на одну хвилину, щоб маса загусла. Обережно, щоб не пригоріла.
- Холодіть до кімнатної температури.
- М'яке масло збивайте до посвітління. Поступово додайте до нього пудингову масу. В результаті у вас має вийти густий та пишний крем.
- Тепер слід скласти список: на низ помістіть білий бісквіт та половину крему. Далі покладіть яблучний корж. І знову змастіть його рештою крему. Зверху прикрийте другим бісквітом змастіть шоколадом.
- Помістіть пляцок у холодильник на 8 – 12 годин.
Який салат приготувати: варіант з куркою та апельсинами.