Практично в кожній коморі є яблука, також їх зараз можна купити у бабусі на ринку. Фудблогерка Лілія Цвіт пропонує поєднати їх із рожевим кремом та бісквітом.

До теми Він здивує всіх: відеорецепт "Неп'яної вишні" від Лілії Цвіт – ідеальний пляцок на свята

Пляцок з яблук

  • Час: 2,5 години
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
для бісквітного коржа:
– 6 яєць;
– 180 грамів цукру;
– 250 грамів борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
для яблучного бісквіта:
– 700 грамів яблук чищених;
– 100 грамів горіхів;
– 100 мілілітрів олії;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 3 столові ложки меду;
– 370 грамів борошна;
– 4 яєць;
– 100 грамів цукру до яєць;
– 3 столові ложки цукру до яблук;
для крему:
– 200 грамів цукру;
– 1 пакетик (18 грамів) ванільного цукру;
– 1 пакетик (40 грамів) пудингу;
– 20 грамів крохмалю;
– 700 мілілітрів молока;
– 400 грамів масла.

Приготування:

  1. Спочатку слід спекти бісквіт, для цього збийте білки до посвітління.
  2. Додайте цукор і продовжуйте збивати поки не утворяться стійкі піки.
  3. Додайте жовтки і знову все збийте.
  4. Вкінці додайте борошно з розпушувачем і акуратно розмішайте. Рухами знизу догори, щоб не осіла білкова піна.
  5. Готове тіста, викладіть у форму та запікайте при температурі 180 градусах 35 хвилин.
  6. Спечений бісквіт охолодіть у формі та зріжте верхню скоринку.
  7. Розріжте бісквіт на 2 рівні коржі.
  8. Для змащування яблучного коржа, яблука подрібніть на дрібні кубики. Посипте цукром та залишіть на 2 години. До яблук додайте подрібнені горіхи, мед та 3 жовтки.Все ретельно перемішайте.
  9. Білки з цукром збийте до стійкої маси. Додайте 1 жовток та продовжуйте збивати. До збитих яєць додайте половини борошняної маси і перемішайте. Тоді додайте половину яблучної маси. Чергуючи додавайте борошно та яблука.
  10. В результаті у вас має вийти яблучне тісто.
  11. Розігрійте духовку до 180 градусів. Перекладіть яблучне тісто у форму і випікайте приблизно 40 хвилин.
  12. Для крему у мисці з'єднайте цукор, ванільний цукор, пудинг, крохмаль та перемішайте. Додайте сухі інгредієнти до молока.
  13. Варіть цю суміш на середньому вогні. Залиште на вогні після того, як закипить на одну хвилину, щоб маса загусла. Обережно, щоб не пригоріла.
  14. Холодіть до кімнатної температури.
  15. М'яке масло збивайте до посвітління. Поступово додайте до нього пудингову масу. В результаті у вас має вийти густий та пишний крем.
  16. Тепер слід скласти список: на низ помістіть білий бісквіт та половину крему. Далі покладіть яблучний корж. І знову змастіть його рештою крему. Зверху прикрийте другим бісквітом змастіть шоколадом.
  17. Помістіть пляцок у холодильник на 8 – 12 годин.

Який салат приготувати: варіант з куркою та апельсинами.