Фудблогерка Лілія Цвіт створила свій рецепт "Неп'яної вишні". Вона додала молочний крем та особливе вишневе просочування, що надало пляцку нового смаку.

До теми Свята вже близько: запишіть рецепт незвичайного салату з апельсином та куркою

Неп'яна вишня

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
шоколадний бісквіт:
– 8 білків;
– 360 грамів цукру;
– 8 жовтків;
– 360 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– 50 грамів какао;
– 140 мілілітрів води;
крем:
– 460 грамів масла;
– 200 грамів цукрової пудри;
– 360 грамів згущеного молока;
– крихти з бісквіта – до смаку;
– 50 мілілітрів соку з вишень;
молочна маса:
– 640 мілілітрів молока;
– 80 грамів цукру;
– 80 грамів пудингу;
додатково:
– 200 грамів вишень у власному соку.

Приготування:

  1. Для приготування шоколадного бісквіта збийте білки до утворення піни та поступово всипте цукор.
  2. Збивайте білки до утворення стійких піків.
  3. Додайте жовтки та продовжуйте збивати.
  4. В іншій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач та какао. Розмішайте все ложкою.
  5. Поступово всипте борошняну масу до яєчної. Перемішуйте все на низьких обертах міксера.
  6. Додайте до тіста холодну воду та знову все перемішайте.
  7. Розділіть тісто на дві частини та спечіть відповідно два коржі.
  8. Випікайте при 180 градусах 20 – 25 хвилин.
  9. Для приготування крему з крихтами: до м'якого масла додайте цукрову пудру і збийте все разом міксером.
  10. Додайте згущене молоко кімнатної температури й усе знову перемішайте міксером.
  11. У результаті має вийти густий та пишний крем.
  12. Для того, щоб крем мав особливу текстуру, зріжте з готових та охолоджених коржів верхню частину й подрібніть її. Додайте до кремової маси. Влийте вишневий сік і все перемішайте.
  13. Щоб приготувати заварний крем, у каструлю налийте половину із зазначеної кількості молока та додайте цукор, поставте на плиту до закипання.
  14. В іншу половину молока всипте пудинг. Все потрібно ретельно перемішати.
  15. До гарячого молока влийте пудингову масу, перемішайте та варіть до загустіння.
  16. Сформуйте пляцок: шоколадний бісквіт просочіть соком із вишень, далі викладіть проціджені вишні, а зверху теплий заварний крем. Розподіліть крем рівномірно по всій поверхні коржа. Зверху на заварну масу викладіть крем із крихтами.
  17. Наступний шар – ще один шоколадний бісквіт.
  18. За бажанням верх пляцка можна змастити шоколадною помадкою.
  19. Відправте цей неймовірний десерт у холодильник мінімум на 12 годин.

Що ще приготувати на десерт: як приготувати неймовірний торт на кефірі.