Фудблогерка Лілія Цвіт створила свій рецепт "Неп'яної вишні". Вона додала молочний крем та особливе вишневе просочування, що надало пляцку нового смаку.
До теми Свята вже близько: запишіть рецепт незвичайного салату з апельсином та куркою
Неп'яна вишня
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
шоколадний бісквіт:
– 8 білків;
– 360 грамів цукру;
– 8 жовтків;
– 360 грамів борошна;
– 10 грамів розпушувача;
– 50 грамів какао;
– 140 мілілітрів води;
крем:
– 460 грамів масла;
– 200 грамів цукрової пудри;
– 360 грамів згущеного молока;
– крихти з бісквіта – до смаку;
– 50 мілілітрів соку з вишень;
молочна маса:
– 640 мілілітрів молока;
– 80 грамів цукру;
– 80 грамів пудингу;
додатково:
– 200 грамів вишень у власному соку.
Приготування:
- Для приготування шоколадного бісквіта збийте білки до утворення піни та поступово всипте цукор.
- Збивайте білки до утворення стійких піків.
- Додайте жовтки та продовжуйте збивати.
- В іншій мисці з'єднайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач та какао. Розмішайте все ложкою.
- Поступово всипте борошняну масу до яєчної. Перемішуйте все на низьких обертах міксера.
- Додайте до тіста холодну воду та знову все перемішайте.
- Розділіть тісто на дві частини та спечіть відповідно два коржі.
- Випікайте при 180 градусах 20 – 25 хвилин.
- Для приготування крему з крихтами: до м'якого масла додайте цукрову пудру і збийте все разом міксером.
- Додайте згущене молоко кімнатної температури й усе знову перемішайте міксером.
- У результаті має вийти густий та пишний крем.
- Для того, щоб крем мав особливу текстуру, зріжте з готових та охолоджених коржів верхню частину й подрібніть її. Додайте до кремової маси. Влийте вишневий сік і все перемішайте.
- Щоб приготувати заварний крем, у каструлю налийте половину із зазначеної кількості молока та додайте цукор, поставте на плиту до закипання.
- В іншу половину молока всипте пудинг. Все потрібно ретельно перемішати.
- До гарячого молока влийте пудингову масу, перемішайте та варіть до загустіння.
- Сформуйте пляцок: шоколадний бісквіт просочіть соком із вишень, далі викладіть проціджені вишні, а зверху теплий заварний крем. Розподіліть крем рівномірно по всій поверхні коржа. Зверху на заварну масу викладіть крем із крихтами.
- Наступний шар – ще один шоколадний бісквіт.
- За бажанням верх пляцка можна змастити шоколадною помадкою.
- Відправте цей неймовірний десерт у холодильник мінімум на 12 годин.
Що ще приготувати на десерт: як приготувати неймовірний торт на кефірі.