Ніжне м'ясо курки, соковитий апельсин, свіжа зелень та гранат створюють яскравий та легкий смаковий баланс, який чудово підходить для святкового меню, інформує Kwestia smaku. Цей салат не тільки смачний, але й ефектно виглядає.

До теми Лічені хвилини і кращий за "Олів'є": салат, від якого в захваті всі гості

Салат з куркою та апельсином

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти:
– 1 куряче філе (приблизно 200 грамів);
– 50 грамів;
– чверть головки салату айсберг;
– 1 апельсин;
– зерна гранату до смаку;
– 60 грамів горіхів пекан (або волоських);
для соусу:
– 3 столові ложки меду;
– 2 столові ложки медової гірчиці;
– 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 2 столові ложки апельсинового соку;
– 1/3 чайної ложки меленої кориці.

Приготування:

  1. Змішайте інгредієнти соусу в чашці, приправте сіллю і перцем.
  2. Куряче філе розріжте на 4 менші частини, посоліть, змастіть оливковою олією і викладіть на розігріту сковороду-гриль. Смажте на сковорідці-гриль по 4 хвилини з двох сторін.
  3. Нанесіть ложку соусу на шматочки курки та продовжуйте смажити приблизно 1,5 хвилини на трохи меншому вогні, переверніть, намажте іншою ложкою соусу та смажте на грилі ще хвилину, потім зніміть зі сковороди та відставте.
  4. Соус, що залишився варто використовувати для салату.
  5. Руколу промийте, обсушіть, змішайте з нарізаним салатом айсберг і розкладіть на 2 тарілки.
  6. Почистіть апельсини від шкірки та філе (гострим ножем виріжте шматочки м’якоті між мембранами), вичавіть сік із решти апельсина та залиште його для соусу.
  7. Гранат розріжте на четвертинки і видаліть кісточки. Горіхи злегка обсмажте на сковороді і крупно наріжте.
  8. Салат і руколу посоліть і поперчіть, додайте нарізану курку, викладіть часточки апельсина, посипте гранатом і волоськими горіхами. Полийте соусом, що залишився.

Ще один смачний салат: готуємо шубу по-новому.