Старовинна страва, що стала легендою: варіація велятинської дзями від учасниці "МастерШеф"
Джерело:
ТікТок kudriava.foodДзяма – це підбивана страва, яка має насичений смак. Її варто спробувати хоча б один раз, і якщо у ваших планах немає поїздки в Закарпаття – приготуйте її вдома.
Це так смачно, і ви здивуєтеся, як її просто готувати. Рецептом поділилася учасниця "МастерШеф" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці у TikTok. Страва має просто неймовірний смак!
Цікаво Не треба ні грама м'яса: котлети з грибів та капусти, які зникають вмить
Дзяма з куркою
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 курячі крильця;
– 3 стегна;
– 1 цибуля;
– 2 моркви;
– 250 грамів домашньої сметани (30%);
– 0,5 столової ложки борошна;
– 0,5 столової ложки кукурудзяної крупи;
– петрушка – до смаку;
– сіль і перець – до смаку.
Як приготувати дзяму: дивіться відео
Приготування:
- Спочатку промийте курячі стегна та крила, почистіть цибулю та моркву.
- Налийте воду в каструлю, покладіть туди курку, цілу цибулю та моркву, посоліть і варіть на повільному вогні бульйон приблизно 1,5 години.
- Коли бульйон готовий, дістаньте курку й овочі (курку можна з'їсти, цибулю викидайте – вона більше не знадобиться).
- Наріжте відварену моркву маленькими кубиками, подрібніть петрушку.
- Сметану змішайте з борошном і кукурудзяною крупою, додайте в бульйон і швидко перемішайте, щоб не було грудочок, потім дайте покипіти 2 – 3 хвилини.
- Зніміть суп з вогню, додайте до нього нарізану моркву, петрушку та чорний мелений перець та перемішайте.
- Подавайте гарячим.
Це неймовірно смачно: готуємо знамените жарке по-болгарськи