Із 1 квітня український коньяк міститиме не менше 25% українського спирту
Джерело:
УННВ Україні із 1 квітня 2013 року коньяк міститиме не менше 25% коньячних спиртів українського походження.
"Дана норма необхідна з метою розвитку вітчизняної сировинної зони галузі, захисту українського коньячного виробництва та зміцнення іміджу нашої країни", – заявив віце-президент корпорації "Укрвинпром" Володимир Гісем.
Він додав, що однією з головних цілей для виноробної галузі і країни має бути заповнення ринку, в перспективі зростаючого попиту, саме вітчизняним продуктом.
Окрім того, за його словами, коньячна галузь має дуже великий термін окупності інвестицій. Він відзначає, що без державної підтримки термін окупності інвестицій на посадку виноградників складає більше 15 років, що робить інвестиції в розвиток сировинної бази вкрай непривабливими.
Нагадаємо, половина горілки, яка продається в Україні, – фальсифікат. Про це заявив директор Українського медичного та моніторингового центру з алкоголю та наркотиків МОЗ України Анатолій Вієвський.