Польські фермери почали збувати овочі в Україні
20 грудня 2011,
10:05
Читать новость на русском
На українському продуктовому ринку - засилля цибулі. Окрім надлишку цього овочу в українських фермерів, які притримували продукцію у надії на зростання цін, позбуватися гіперурожаю в Україні почали і польські виробники.
Про це пише “АПК-Інформ”.
Польські виробники найчастіше погоджуються на гуртову ціну у 3-4 євроценти за кг. Це приблизно в два рази менше, ніж мінімальна ціна, за якою продають продукцію українські виробники в південних регіонах, і майже в три рази менше, ніж ціни виробників з центральних і західних регіонів країни.
Поява польської цибулі на українському ринку з такою ціновою диспропорцією ще більш посилює проблеми українських виробників овочів борщового набору, тому що попит на українську цибулю, в результаті, знижується.