Проблеми з озимими не призведуть до подорожчання хліба
3 квітня 2012,
10:14
Читать новость на русском
У країни вдосталь запасів, аби забезпечити внутрішні потреби ринку. Щороку українці з’їдають близько 2 мільйонів тонн хліба, на виготовлення якого необхідно 3,5 мільйона тонн зерна.
Сам лише Аграрний фонд має половину цього обсягу.
“Тої кількості, що ми виробимо, плюс ті залишки, які ми мали з минулого сезону - ми багато зібрали й не мали можливості його експортувати. Саме чинник урожаю і загибелі озимих ніяк не вплине на ціни на хліб”, - запевнив аналітик Української аграрної конфедерації Денис Рубченко.
Єдиний чинник, що може вплинути на вартість хліба - це подорожчання паливно-мастильних матеріалів, оскільки вони входять у загальний ланцюжок виробництва пекарської продукції.