Проблеми з озимими не призведуть до подорожчання хліба

3 квітня 2012, 10:14
Читать новость на русском

У країни вдосталь запасів, аби забезпечити внутрішні потреби ринку. Щороку українці з’їдають близько 2 мільйонів тонн хліба, на виготовлення якого необхідно 3,5 мільйона тонн зерна.

Сам лише Аграрний фонд має половину цього обсягу.

“Тої кількості, що ми виробимо, плюс ті залишки, які ми мали з минулого сезону - ми багато зібрали й не мали можливості його експортувати. Саме чинник урожаю і загибелі озимих ніяк не вплине на ціни на хліб”, - запевнив аналітик Української аграрної конфедерації Денис Рубченко.

Єдиний чинник, що може вплинути на вартість хліба - це подорожчання паливно-мастильних матеріалів, оскільки вони входять у загальний ланцюжок виробництва пекарської продукції.