Третина українців на пасхальний стіл витратять до 500 гривень, - соціологи
Цьогоріч третина українців будуть економити на великодньому столі, - констатують соціологи. Адже святковий кошик подорожчав в середньому на 20%, порівняно з минулим роком.
Якщо минулого року середньостатистична сім’я збиралася витрачати від 500 до 1000 гривень на великодній кошик, то цього року тільки 32%, за даними нашого опитування, планують витратити понад 500 гривень на продукти до пасхального столу.
Основними продуктами до великоднього столу цьогоріч стануть паски, яйця та дешеві сорти м’яса. А от від рибних страв більшість відмовлятимуться. Мовляв риба в середньому подорожчала на 15-20%.
Ціни на м’ясо почнуть стабілізуватись через два тижні після Великодніх свят, після зниження попиту. Ціни на курятину та яйця не зміняться, яловичина подешевшає на кілька гривень, а ціна на свинину може впасти на 10-12 гривень, - прогнозують експерти.