Україна переходить на своє м’ясо

12 травня 2011, 15:16
Читать новость на русском

Імпорт свинини і м’яса птиці за 4 місяці поточного року скоротився на 50%.

У той же час експорт усіх видів м’яса зріс майже на третину - до 17 тис. т. Експерти Українського клубу аграрного бізнесу переконують, вже можна говорити про істотне зменшення негативного торгового сальдо щодо м`ясопродуктів у поточному році.

За даними УКАБ, у першу десятку найбільших тваринницьких холдингів входять виробники м`яса птиці і свинини, при цьому рентабельність вирощування свинини в холдингах становить 23%, тоді як у типових сільгосппідприємствах - 12%. Що стосується виробництва м`яса птиці на забій, то в холдингах продуктивність вище в 2,5 рази, а виробнича собівартість на 32% нижча, ніж у решти підприємств.