Укр Рус
6 жовтня, 14:52
1

Виробництво яловичини знизилося на 60%

За 7 останніх років її виробництво знизилося на 60%, з 284 тисяч тонн у 2003 до 112 тисяч тонн у 2010 році, відзначають в Українській аграрній конфедерації.

Така ситуація, на думку фахівців, склалася за рахунок радикального зниження обсягів виробництва.

У той же час, протягом останніх років Україна знижує м’ясну імпортозалежність і нарощує експорт. Так, з початку року, обсяги імпорту м"яса курей знизилися на 70% - до 37,1 тисячі тонн. Свинини було експортовано 7,2 тисячі тонн, що майже у 94 рази перевищує минулорічний показник. Обсяги імпорту знизились на 30% - до 46,9 тис. тонн. Експорт яловичини знизився на 18% до 9,1 тисячі тонн, обсяги імпорту не змінилися і становили 2 тисячі тонн.