Жорсткі умови карантину: як постраждали кафе

18 червня 2020, 06:43
Читать новость на русском

Обмеження через карантин впливають на виручку ресторанів, кафе та інших закладів харчування. У деяких областях України закладам дозволили приймати відвідувачів у приміщеннях, однак заклади в Києві та в декількох областях працюють на винос або обслуговують тільки літні майданчиків через складну епідеміологічну ситуацію.

Найбільше заклади громадського харчування постраждали у квітні, тоді їхня виручка склала лише 26% від виручки у лютому, зазначає компанія Poster.

Читайте також Які продукти найбільше подорожчали: інфографіка

Після послаблення карантину, у другій половині травня закладам харчування стало легше. Свою діяльність відновили 70% закладів громадського харчування, а після відкриття літніх майданчиків середня виручка сягає 50% від докризового періоду.

Скільки втратили кафе та ресторани

За чотири тижні квітня-травня:

  • Ресторан – -58%;
  • Бар – -61%;
  • Бургерна – -50%;
  • Кафе – -45%;
  • Пекарня – -49%;
  • Піцерія – -33%;
  • Фастфуд – -31%;
  • Суші – -27%;
  • Кав’ярня – -30%;
  • Доставка – -13%.


Скільки втратили кафе за час карантину / Інфографіка 24 каналу