Щоб краще росли у новому сезоні: 5 рослин, які обов'язково треба обрізати взимку

16 жовтня 2024, 12:33
Читать новость на русском

Джерело:

Ideal Home

Наближається зима, але це не означає, що садові роботи закінчилися. Так, деякі рослини потрібно зрізати саме у холодну пору року, щоб наступного сезонувони краще росли.

Так, експерти та садівники назвали 5 рослин, які треба обов'язково обрізати взимку. Про це пише Ideal Home.

Цікаво Мають вражаюче листя: 3 найкращих кущі для посадки восени

Троянди

Пізня зима – це найкращий час, щоб обрізати троянди. Спочатку треба видалити усі мертві, пошкоджені чи хворі гілки, а потім зрізати інші стебла.

Важливо також обрізати тендітні квіти під кутом 45 градусів, адже це сприятиме здоровому та відкритому росту.


Троянди / Фото Unsplash, Dan Gold

Малина осіннього плодоношення

Більшість сортів малини, як і осіннього плодоношення, у зимові місяці перебувають у стані спокою. Тому кущі бажано зрізати до появи нових пагонів навесні. 

Це дозволяє покращити не лише ріст малини, а й допомагає відправити поживні речовини до коріння. Відтак, якщо правильно обрізати малину, то у новому сезоні можна отримати гарний врожай.


Малина / Фото Unsplash, Sebbi Strauch

Гліцинія

Всі звикли обрізати гліцинію влітку, проте насправді це потрібно робити двічі на рік. Так, якщо обрізати кущ взимку, то це допоможе підтримати хорошу форму та стимулюватиме появу більшої кількості квітів.


Гліцинія / Фото Unsplash, Owen Yin

Клематис

Клематис – ще одна в'юнка рослина, яку можна обрізати взимку. Проте мовиться лише про сорти з пізнім цвітінням. 

Так, якщо клематис правильно обрізати, то він краще ростиме у новому сезоні.


Клематис / Фото Unsplash, Ed G

Барбарис

Барбарис, за словами експертів, також варто обрізати взимку. Кущі треба обрізати, щоб стимулювати ріст та контролювати форму рослини.


Барбарис / Фото Unsplash, Ronin

Однак варто зважати, що не всі рослини можна обрізати взимку. Іноді, пізнє зрізання може завдати більше шкоди, аніж користі, тому варто ознайомитися з правилами обрізання кожного окремого сорту.