Як вшановували жертв Голодомору в різних регіонах України
Свічки та смолоскипи пам'яті запалювали сьогодні у кожному куточку України. А ще готували та пробували на смак ліпенки з жолудів, якими люди рятувалися від голодної смерті.
На головній площі Луцька пластуни готували ліпенки. Це їжа, яку готували у той страшний час. Водою замішували суміш перетертих жолудів із кукурудзяною крупою або борошном. Готові коржі давали скуштувати людям.
У Харкові тисячі людей вийшли на головну площу зі свічками. Ними виклали хрест на згадку про безневинно вбитих комуністичним режимом. Люди пригадували жахіття геноциду, які пережили їхні родичі.
Тернополяни цілими сім'ями прийшли на "Ходу пам’яті". Кожен у руках мав смолоскип, або ж свічку.
У Запоріжжі молилися за душі понад 700 малюків. Вони померли у місцевому дитбудинку від голоду та недуг. У 30-ті до закладу звозили малечу, яка лишилися без рідних. Через брак їжі, ліків і догляду щоденно помирали кілька малюків.
У пам'ять про жертв геноциду українського народу в кожній домівці сьогодні запалюють свічки.
Читайте також: Причина смерті – українець: спогади тих, хто пережив Голодомор