Робота роботою, а обід має бути згідно з графіком
Сьогодні, на жаль, не усі компанії мають власну корпоративну їдальню. Співробітники змушені перекушувати за робочим місцем, або взагалі пропускати трапезу через постійну зайнятість.
Дехто їсть просто "на ходу", доки не стане пацієнтом гастроентеролога. Але ж обід людини має бути повноцінним, наголошують дієтологи. Людина має споживати в обідню пору і перші страви, і другі, і треті. Особливо корисні борщі, супи. І ніякого фаст-фуду. Адже він спричиняє проблеми зі здоров’ям та призводить до появи зайвих кілограмів.
Офісному працівникові, який веде малорухливий спосіб життя, на обід достатньо з’їсти гарячу першу страву, салат і шматочок м’яса. Варто лише дотримуватись правильного співвідношення - жирів 25%, вуглеводів 60% і білків відповідно 15%.
Добре також споживати рибу та морепродукти. Риба - один із найважливіших продуктів "для мозку", адже в ній дуже багато фосфору. І пам'ятайте, кава чи йогурт - це не обід. Тож харчуйтеся правильно і вчасно!
Клітковина
Донедавна вважалось, що клітковина організму не потрібна. Однак, останні дослідження доводять - це надійний і незамінний санітар для організму людини. Складний вуглевод, що міститься в клітинних оболонках рослин, і у шкірці плодів та ягід сприяє покращенню обміну речовин.
Харчові волокна, так ще називають клітковину, виводять з організму шлаки, токсини, радіонукліди та важкі метали. А це запобігає хворобам кишечника і жовчного міхура. Дієтологи рекомендують починати ранок саме з багатого клітковиною сніданку, для цього цілком підійдуть мюслі та пластівці. Що стосується хліба, то перевагу краще віддати випічці з цільного зерна.
Та найбільше клітковини в овочах та фруктах. Особливо її багато у яблуках, грушах, малині, суниці, горіхах, куразі, чорносливі. Клітковина також міститься у вівсянці, гречці, бобах, моркві, кукурудзі, шпинаті.
А ще клітковина сприяє зниженню рівня холестерину в крові, а це вже профілактика судинних захворювань. Споживаючи продукти, що мітять клітковину, ви дбаєте і про фігуру. Адже, клітковина швидко забезпечує відчуття ситості, і відповідно знижує ризик переїдання.