Укр Рус
6 березня, 11:03
2

То ось як це працює: навіщо ставити тісто у холодильник

Основні тези
  • Деякі види тіста, як-от листкове та пісочне, потребують охолодження для кращої якості та легкості в роботі.
  • Тісто може зберігатися в холодильнику від 9 до 36 годин, а в морозилці – від 1 до 6 місяців.
Секрети ідеального тіста Секрети ідеального тіста

Часто в рецептах випічки можна побачити пораду поставити тісто в холодильник. Виявляється, тісто там не тільки "відпочиває".

Хороше тісто потребує не лише зусиль, а й глибоких знань. Чому його варто ставити у холодильник – розповідає 24 Канал

Цікаво Незмінний друг України: що полюбляє поїсти прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер

Чому тісто ставлять у холодильник 

Найперше варто розуміти, що в холодильник ставлять не всі види тіста. Але деякі з них без цього кроку навряд чи вийдуть найкращої якості. 

Наприклад, листкове тісто, яке готують з потертого замороженого масла або маргарину, обов'язково треба ставити у холодильник та виймати порційними шматочками. Так з ним буде легше працювати, а випічка буде досконалою.

Ідеальна основа для смаколиків / Фото Freepik 

Що стосується пісочного тіста, то його після холодильника буде легше розгортати, також воно буде менш розсипчастим. Дріжджове тісто також можна поставити у холодильник, але за однієї умови: воно вже добре піднялося. Це роблять для того, аби воно не перекисло у теплі. 

Скільки можна тримати тісто в холодильнику

Якщо тісто добре вимішати, зібрати в один клубок та змастити олією, то воно може стояти у холодильнику від 9 до 36 годин. Також його варто обгорнути пергаментом або харчовою плівкою. 

У морозилці за належних умов підготовки тісто може зберігатися значно довше, від 1 до 6 місяців.