Їх з'їдять ще теплими: рецепт сезонних гарбузових кексів до свята і на щодень

30 жовтня 2024, 10:46
Читать новость на русском

Джерело:

На пенсії

Осінь дарує можливість насолодитися сезонними рецептами. Плодів є достатньо, залишилося лише трішки над ними почаклувати.

Кекси на основі гарбуза виглядають яскраво та апетитно. Вони настільки усіх приваблюють, що часто навіть не встигають до кінця охолонути, розповідає портал "На пенсії"

Читайте також Неперевершений гарбузовий кекс: простий рецепт зі звичайних продуктів

Рецепт гарбузових кексів 

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій

Інгредієнти
– 180 грамів борошна;
– 1 чайна ложка соди;
– 0,5 чайної ложки розпушувача;
– дрібка солі;
– 2 яйця;
– 280 грамів гарбузового пюре;
– 140 грамів цукру;
– 120 мілілітрів олії;
– 60 мілілітрів молока.

Приготування

  1. Запікайте гарбуз у духовці, поки він не стане м’яким. Якщо у вас м’який сорт, можна розім'яти гарбуз виделкою. Якщо він більш твердий, подрібніть його блендером до однорідного пюре.

  2. Збийте яйця з цукром і дрібкою солі до появи легкої піни, додайте гарбузове пюре та добре перемішайте.

  3. Влийте олію та молоко. Просійте борошно разом із розпушувачем і додайте до рідкої суміші. Ретельно перемішайте тісто, щоб уникнути грудочок.

  4. Розподіліть тісто по формах і випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 15 – 20 хвилин.

  5. Готові кекси можна прикрасити, посипавши цукровою пудрою.

Смачного!

Він буде розсипчастим, як у ресторані: який інгредієнт дозволить зварити ідеальний рис