Ніяких складних інгредієнтів чи особливих технік – цей рецепт простий, але результат завжди виходить дивовижним, інформує Kwestia smaku. Кекс виходить пухким, ароматним і ідеально підходить як до ранкової кави, так і до вечірнього чаю.
До теми Що приготувати з яблук: ніжний пляцок від Лілії Цвіт – це просто шедевр
Кекс з гарбузом
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 250 грамів запеченого гарбузового пюре;
– 200 грамів вершкового масла;
– 1 склянка цукру;
– 1 пачка ванільного цукру;
– терта цедра від 1 апельсина або 2 мандаринів;
– 3 яйця (жовтки та білки окремо);
– 225 грамів пшеничного борошна;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 1 чайна ложка соди;
для глазурі:
– 50 грамів білого шоколаду або 5 столових ложок цукрової пудри.
Приготування:
- Форму діаметром 23 – 24 сантиметрів змастіть маслом і застеліть дно папером для випічки.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Порізане шматочками вершкове масло покладіть в каструлю, розтопіть на повільному вогні, періодично помішуючи (не сильно нагрівайте).
- Додайте цукор і ванільний цукор і перемішайте. Відставте з вогню.
- Викладіть гарбузове пюре в миску, додайте цедру апельсина, влийте розтоплене масло з цукром і перемішайте.
- Відкладіть пів склянки суміші для глазурі.
- До решти додайте жовтки і перемішайте.
- Збийте яєчні білки до міцної піни. Борошно просійте в окрему миску і змішайте з розпушувачем і содою.
- Акуратно з’єднайте сухі та вологі інгредієнти – повільно перемішайте ложкою, поки інгредієнти не з’єднаються, наприкінці акуратно вмішайте білкову піну.
- Вилийте суміш у форму для випічки.
- Поставте в розігріту духовку і випікайте приблизно 40 – 45 хвилин або поки паличка не висохне. Вийміть з духовки та остудіть.
- До відкладеної маси додайте розтоплений шоколад або цукрову пудру і перемішайте.
- Полийте пиріг, коли він охолоне.
Такий смачний: як приготувати десерт з моркви.