Тепер ви знаєте, що робити з кислими фруктами: готуємо неймовірний джем з апельсинами
26 листопада 2024,
06:06
Читать новость на русском
Апельсиновий джем – це витвір мистецтва та цитрусовий вибух смаку. Його яскравий аромат і особлива текстура ідеально доповнять ранкові тости чи оладки.
Ця невибаглива у приготуванні консервація стане фаворитом на кухні у сезон апельсинів. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Tania Sheremet.
Цікаво Навіть не треба масла та яєць: готуємо бюджетне печиво, що перевершує магазинне
Апельсиновий джем
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм м’якоті апельсинів (без шкірки);
– 800 грамів цукру;
– 1 лимон;
– 8 грамів агар-агару.
Як приготувати джем з апельсинів: перегляньте відео
Приготування:
- Ретельно вимийте апельсини та лимон, обсушіть паперовим рушником.
- За допомогою тертки зніміть цедру з апельсинів і лимона, використовуючи лише верхній шар шкірки.
- Очистьте апельсини від шкірки та наріжте м'якуш середніми кубиками.
- Додайте до апельсинів сік одного лимона, перемішайте та перекладіть у каструлю.
- Змішайте цукор з агар-агаром. Додайте до апельсинів разом із цедрою, знову перемішайте. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, зменшіть вогонь і варіть протягом 1 години, періодично помішуючи.
- Дайте джему трохи охолонути. Розлийте його у стерильні сухі баночки, герметично закрийте. Зберігайте у холодильнику.
- Такий джем можна приготувати також з мандаринів чи інших цитрусових.
Смачного!
Це така смакота: як приготувати особливий пляцок від Лілії Цвіт.