Тепер ви знаєте, що робити з кислими фруктами: готуємо неймовірний джем з апельсинами

26 листопада 2024, 06:06
Читать новость на русском

Апельсиновий джем – це витвір мистецтва та цитрусовий вибух смаку. Його яскравий аромат і особлива текстура ідеально доповнять ранкові тости чи оладки.

Ця невибаглива у приготуванні консервація стане фаворитом на кухні у сезон апельсинів. Як його приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на TikTok Tania Sheremet.

Цікаво Навіть не треба масла та яєць: готуємо бюджетне печиво, що перевершує магазинне

Апельсиновий джем

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм м’якоті апельсинів (без шкірки);
– 800 грамів цукру;
– 1 лимон;
– 8 грамів агар-агару.

Як приготувати джем з апельсинів: перегляньте відео

Приготування:

  1. Ретельно вимийте апельсини та лимон, обсушіть паперовим рушником.
  2. За допомогою тертки зніміть цедру з апельсинів і лимона, використовуючи лише верхній шар шкірки.
  3. Очистьте апельсини від шкірки та наріжте м'якуш середніми кубиками.
  4. Додайте до апельсинів сік одного лимона, перемішайте та перекладіть у каструлю.
  5. Змішайте цукор з агар-агаром. Додайте до апельсинів разом із цедрою, знову перемішайте. Доведіть масу до кипіння на середньому вогні, зменшіть вогонь і варіть протягом 1 години, періодично помішуючи.
  6. Дайте джему трохи охолонути. Розлийте його у стерильні сухі баночки, герметично закрийте. Зберігайте у холодильнику.
  7. Такий джем можна приготувати також з мандаринів чи інших цитрусових.

Смачного!

Це така смакота: як приготувати особливий пляцок від Лілії Цвіт.