Щоб вийшла не каша: як правильно промивати рис – секрет "розсипчастості" викрито

17 жовтня 2024, 14:27
Читать новость на русском

Джерело:

Elegant Woman

Рисова каша та розсипчастий гарнір постають як два різні способи приготування крупи. Залежно від різних факторів може вийти одне або друге.

Експерти наголошують на важливості правильного промивання рису для досягнення розсипчастої текстури. Цей крок відіграє вирішальну роль у кінцевому результаті страви, заявляє Elegant Woman.

Читайте також Коли слід солити омлет – перед чи після приготування: це дуже важливо

Як правильно промивати рис, щоб зварити його розсипчастим?

В крупі високий вміст крохмалю, що є поширеною причиною промивання перед приготуванням. Однак промивання під проточною водою може бути не найефективнішим методом. Кулінари радять споживачам переглянути свої методи промивання для кращих результатів.

Звичайної холодної водопровідної води недостатньо для ретельного промивання крохмалю з крупи. Ця невідповідність і призводить до утворення грудок під час приготування. Потрібно дещо змінити промивання.

Що робити:

Експерти рекомендують використовувати певне співвідношення води та рису. На кожну склянку рису слід змішати один літр води зі столовою ложкою солі. Потім рис слід промити в цій підсоленій воді кімнатної температури. За потреби, можна змінювати кількість розчину відповідно до своїх бажань.

Для гарантії можна промивати рис у холодній воді, а потім в солоному розчині. Також ефективним методом є замочування рису на 30 хвилин. 

Спробуйте один з методів й переконаєтеся в тому, що гарнір може вийти розсипчастим, а не кашоподібним.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.