Рис буде розсипчастим, як в ресторані: кілька капель якого інгредієнта це гарантують
Рис – один з найбільш популярних гарнірів. І треба вміти готувати його так, щоб він був не тільки смачним, а й естетичним, зокрема – розсипчастим.
За консистенцією рису можна оцінити кулінарну майстерність господині. Смачно 24 розповідає, як зробити так, щоб ніхто не сумнівався у ваших навичках.
Не пропустіть Жовтки будуть жовтогарячими, як на картинках: хитрощі варіння яєць
Як правильно варити рис
Спочатку висипте рис у миску і залийте його холодною водою, залиште на п'ять хвилин. Обережно промийте рис, притримуючи його, щоб не втратити крупинки. Процес потрібно повторити кілька разів, щоб видалити зайвий крохмаль.
Тепер перекладіть рис у каструлю, залийте водою та доведіть до кипіння на великому вогні. Як тільки вода закипить, додайте сіль та, головне, столову ложку лимонного соку. Цей інгредієнт матиме визначальний вплив на результат.
Зменшуємо вогонь та обов'язково накриваємо кришкою. Варимо рис до повної готовності, але відкривати кришку не можна ще як мінімум 30 хвилин. Якщо перемішати рис раніше, то ви просто перетворите його у кашу.
Не треба нічого випікати: легкий десерт, як з вітрини кав'ярні.