Поспішіть, поки ще є свіженькі: легкий рецепт білих грибів, які проситимуть приготувати знову
Осінь залишається найкращим сезоном для збирання грибів. І в листопаді – ще не пізно для ласування цими лісовими дарами. Тому було б дивно не приготувати на власній кухні щось з грибами.
Трофеєм серед грибників вважаються білі гриби. Їх можна додавати у різні страви: жульєн, суп, або просто потушкувати зі сметаною чи цибулькою і зеленню. Рецептом останньої страви сьогодні поділиться 24 Канал.
Читайте також Страва гідна ресторанного меню: смачна ідея вечері з сосисок – ні, не просто варених
Як смачно приготувати білі гриби
Як кулінарний шедевр, чисті білі гриби можна смакувати сирими, тонко нарізаними і политими винним оцтом та оливковою олією. Але чому б не приготувати білі гриби за простим рецептом, які підійдуть і як гарнір до риби чи м'яса, або ж стануть основною стравою разом із картопляним пюре чи рисом.
- Час: 30 – 40 хвилин
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів
– 1 середня цибулин
– кілька горошин чорного і запашного перцю
– 1 лавровий лист
– 1 чайна ложка солі
– 80 грамів вершкового масла
– 1 столова ложка олії
– 2 – 3 зубчики часнику
– чверть стручка пекучого перцю
– гілочка розмарину або чебрецю
– невеликий пучок петрушки
– 2 столові ложки винного або іншого легкого оцту
– сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Очистьте і промийте гриби. Поріжте їх на 4 – 6 частин, й проваріть їх 4 хвилини у добре підсоленій воді з цибулиною і спеціями. Після проварювання – киньте на сито, щоб підсохли.
- На добре розпеченій сковороді, на суміші вершкового масла і олії обсмажте гриби. До золотистого кольору, трохи збавивши вогонь. За часом це приблизно 10 – 15 хвилин
- Приблизно на середині приготування додайте дрібно рубаний часник і перець чилі. А в самому кінці додайте трохи винного оцту, посічену зелень петрушки та гілочку чебрецю або розмарину. Посоліть до смаку – і гриби готові. Зніміть з вогню.
Такі гриби можна їсти зі сметаною, або ж подати як гарнір. Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді може зацікавити і рецепт корисної шаурми без м'яса з двома соусами.