Готуємо "Київський торт" вдома: простий рецепт від судді "МастерШеф"
Джерело:
інстаграм Володимира Ярославського"Київський торт" став визначним символом кулінарної спадщини столиці, що славиться своїм неповторним смаком та майстерністю. Хоча відтворити цей культовий торт можна і в домашніх умовах, пекарі повинні бути готові до трудомісткого та терпеливого процесу.
Рецепт домашнього "Київського торта", який виходить смачнішим за магазинний, дав суддя "МастерШеф", відомий ресторатор Володимир Ярославський. Як це зробити він показав у своєму Instagram.
Читайте також Завжди виходить та зводить смакові рецептори з розуму: готуємо шоколадний брауні з Кацуріним
Домашній "Київський торт" від Ярославського
- Час: приблизно 3 години
- Порції: 1
Інгредієнти:
коржі:
– 260 грамів білків (8 яєць)
– 100 грамів цукру
– 60 грамів борошна
– 10 грамів кукурудзяного крохмалю
– 170 грамів цукру
– 10 грамів ванільного цукру
– 200 грамів підсмажених лісових горіхів
крем Шарлот:
– 8 жовтків
– 200 грамів молока
– 260 грамів цукру
– 350 грамів масла 82,5%
шоколадний крем:
– 20 грамів какао-порошку
– 20 грамів коньяку (2 кришки)
– 120 грамів горіхів для прикрашування.
Як приготувати "Київський торт" вдома: дивіться відео
Приготування:
- Варто починати за добу. Розділіть жовтки й білки. Білки залиште під плівкою на ніч при кімнатній температурі.
- Наступного дня збийте білки з дрібкою солі та кількома краплями лимонного соку в піну, додайте 100 грамів цукру і збийте до його розчинення.
- Обсмажені горіхи подрібніть. Акуратно змішайте збиті білки з сухими інгредієнтами й горіхами.
- Цю суміш поділіть на 2 частини. Викладіть у форму діаметром 20 сантиметрів, змащену олією та вистелену пергаментом, і випікайте при 125 – 130 градусів 2 – 2,5 години. Дістаньте та охолодіть.
- Жовтки змішайте з молоком та цукром і доведіть до кипіння, постійно перемішуючи вінчиком. Охолодіть.
- Масло збийте до побіління, в 3 прийоми додавайте заварну суміш. Отриманий крем діліть на 3 частини. В одну третину додайте какао та коньяк і ще трохи збийте.
Як збирати торт?
Останній крок, який залишився, це зібрати весь цей "Київський торт" до купи:
- На перший корж нанесіть 75% білого крему, зверху покладіть другий корж і змастіть боки залишками білого крему. На верхній корж додайте шоколадний крем. Боки обсипте горіховою крихтою.
Після того, як торт повністю охолоне, він буде готовий до споживання. Смачного!
Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і шоколадне печиво.