Їх краще уникати: назвали 7 продуктів із забороною на покупку у замороженому вигляді

15 жовтня 2024, 14:35
Читать новость на русском

Джерело:

Novosti24

Всі іноді бувають занадто зайняті, щоб готувати вдома. Заощадити час і зробити запаси продуктів в морозильній камері – це те, на що розраховують продавці замороженої продукції. Але чи все так просто?

Кухарі назвали щонайменше 7 продуктів, які не варто купувати у замороженому вигляді. Їх краще уникати у холодильних відділеннях магазинів та брати лише свіжими, передає Novosti24.

Читайте також Два безпечних способи розморожування риби: важливо робити це правильно

Які продукти не слід купувати у замороженому вигляді?

Кухар Дана Буджальськи заявила, що першим у такому списку стоять трави. Вона сама ніколи не купує їх у замороженому вигляді і не рекомендує це робити іншим. Вони можуть виглядати досить непривабливо після розморожування, а смак далекий від такого у свіжого продукту.

Морські гребінці займають таке місце у списку. Частину виробників додають у них воду. Через це вже на етапі приготування морепродукти можуть стати жорсткими, а також зменшитись у розмірі.

Хліб після заморожування змінює свою консистенцію. Купуючи його в замороженому вигляді, споживачі ризикують неприємно здивуватися відчуттям від його смаку. Хліб завжди залишається найкращим саме у свіжому вигляді.

Шеф-кухар Сьюзан Ірбі назвала забороненою для покупки замороженому вигляді полуницю. Ягода буквально розпадається через охолодження до негативних температур. Смак у результаті псується, а приготувати з продукту, що пройшов таку обробку ходом, можна лише компот.

Котлети для бургерів повинні купуватись виключно у свіжому вигляді. Кухарі наголошують, що приготувати страву можна по-різному, але найкращий смак буде при використанні свіжого яловичого фаршу.


Не варто купувати заморожені котлети для бургерів / Unsplash

Заварне тісто дуже погано переносить процес заморожування. Тому ніякі десерти з нього не повинні проходити через охолодження до негативних температур.

Завершує список броколі. Овочі страждають через заморожування. Шеф-кухар Джессіка Рандхава запевняє, що це проблема всіх хрестоцвітих овочів. Вони втрачають більшу частину смаку після такої обробки. Для броколі проблема ускладнюється ще й втратою своїх поживних речовин.