Не обходилась без цього жодного дня: що любила їсти королева Єлизавета після обіду

9 жовтня 2024, 11:01
Читать новость на русском

Джерело:

Express.co.uk

Королева Єлизавета ІІ мала свої вподобання в їжі. Зокрема, одну зі страв вона любила вживати після обіду.

Колишній шеф-кухар королеви Даррен МакГрейді у своїй книзі "Їсти по-королівськи: Рецепти та спогади з палацової кухні" розповів, що королева Єлизавета II мала особливу слабкість до післяобіднього чаю. Він для неї був обов'язковою частиною щоденного раціону, пише Express.co.uk. 

Дивіться також Секрети бездоганної форми Мадонни: що їсть поп-ікона на сніданок

Що любила їсти королева

За його словами, Її Величність насолоджувалася чаєм із булочками, джемом і вершками незалежно від того, де вона перебувала.

Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок,
– пояснив МакГрейді.

Відповідно до багатовікової британської традиції, до післяобіднього чаю подають бутерброди, солодощі та булочки з джемом і кремом. Важливо, що сама Єлизавета II завжди спершу наносила джем на булочки, чергуючи класичні та фруктові варіанти.

Єлизавета II віддавала перевагу чаю "Ерл Грей", а крім булочок, як кажуть, любила шоколадні еклери, фруктовий пиріг, банановий хліб, бісквітний торт "Вікторія" і шоколад.