Чи потрібно віджимати чайний пакетик після заварювання

6 грудня 2024, 20:32
Читать новость на русском

Чай – один із найпопулярніших напоїв у світі. Існує безліч видів. Зокрема, часто п'ють саме чай у пакетиках, однак там також є певні нюанси.

Віджимання чайного пакетика в чашку збільшує концентрацію дубильних речовин (танінів) у напої. Хоча таніни в невеликих кількостях корисні, їх надлишок може негативно вплинути на смак і навіть здоров'я, пише 24 Канал.

Дивіться також Ніколи це не викидайте: кулінар шокував інгредієнтом, з якого можна зробити хрусткі чипси

Що відбувається при надлишку танінів

Надмірна кількість танінів робить чай гірким і менш приємним на смак. Таніни можуть перешкоджати утриманню рідини в організмі. Вони заважають засвоєнню заліза та деяких інших мікроелементів.

Таніни можуть порушувати функцію ферментів, що створює додаткове навантаження на печінку й нирки. Занадто міцний чай може провокувати головний біль і стрибки тиску. Надлишок танінів може подразнювати шлунок.

"МакДональдз" не тільки слідкує за трендами, а й створює їх. А за свіжість продуктів можна не хвилюватися – компанія дбає про їхнє безпечне зберігання, навіть під час блекаутів.

Постійне споживання надмірно міцного чаю призводить до потемніння зубів.

Як правильно поводитися з чайним пакетиком

Щойно чай настоїться (зазвичай 3 – 5 хвилин), пакетик варто витягнути з чашки, щоб уникнути надмірної концентрації танінів. Не потрібно віджимати пакетик у чашку. Цей звичний рух лише додає гіркоти напою та підвищує концентрацію шкідливих речовин.

Що робити з використаним пакетиком:

  • Використовуйте його повторно для поливу кімнатних рослин – дубильні речовини можуть бути корисними для ґрунту.
  • Заморожуйте пакетик і прикладайте до втомлених очей як компрес – це допомагає зняти набряки завдяки заспокійливим властивостям чаю.
  • Дотримуючись цих простих правил, ви зможете насолоджуватися смачним і корисним чаєм без шкоди для здоров’я.