Замість тарілок – камені, а на вечерю – тюлень: що подають у ресторані на краю світу
Джерело:
BBCДізнатися про те, якою є вишукана кухня Арктики стало можливим завдяки ресторану Huset. Він розташований в найпівнічнішому постійному поселенні світу.
Високо за Полярним колом, де більшість інгредієнтів доводиться доставляти на човнах і літаках, шеф-кухар Huset створює справжні гастрономічні шедеври. Для своїх страв він використовує такі незвичайні продукти, як тюлень, кит, північний олень та навіть планктон.
Дивіться також Названо 10 найкращих міст для любителів вуличної їжі: в топі млинці
Чим може здивувати ресторан на краю світу
У меню ресторану – страви, які не просто задовольняють голод, а дарують унікальний досвід. Наприклад, однією з пропозицій є медальйони з куропатки, приготовані на рогах оленя і кістці зі слонової кістки. Також в Huset можна спробувати висушене серце оленя і м'ясо шиї, димчасте і з нотками солі.
Багато страв в ресторані подаються на каменях, зібраних з місцевих пагорбів, що додатково підкреслює арктичний характер цього місця.
Як ресторан отримує інгредієнти для своїх страв
Переважна більшість арктичних тварин охороняються, але закон дозволяє тим, хто має дозвіл, полювати на північного оленя, тюленя, куропатку та інших тварин у певні періоди року.
Також відвідувачі Huset можуть насолодитися стравами, приготованими з місцевих продуктів, таких як гриби і гірський щавель. Ці делікатеси з’являються лише на короткий проміжок часу в кінці літа. Одразу після розходу полярної темряви гриби маринують і сушать, а порошок щавлю використовують для приготування мініатюрних зефірів з вибуховим смаком.