Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі

24 травня 2011, 15:05
Читать новость на русском

Українців годують закордонними овочами. Імпорт овочів у квітні зріс до 41,5 тисяч тонн, що вдвічі більше проти аналогічного періоду минулого року.

Як відзначають в Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", картоплю, в основному, завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту - з Польщі та Македонії, помідори - з Туреччини, цибулю - з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк - з Польщі та Нідерландів.

Експерти пояснюють збільшення імпорту значним ростом цін на овочі в країні, який виник через нерозвинену інфраструктуру та обмеженість пропозиції вітчизняних продуктів. Як відомо, уряд обіцяє до жовтня збудувати оптові ринки сільськогосподарської продукції. Насамперед вони з'являться у Донецьку, Запоріжжі, Києві, Львові, Харкові. Таким чином, це дозволить знизити обсяг імпортованої агропродукції.