Як відзначають в Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу", картоплю, в основному, завозили з Єгипту та Нідерландів, капусту - з Польщі та Македонії, помідори - з Туреччини, цибулю - з Єгипту та Польщі, моркву і столовий буряк - з Польщі та Нідерландів.
Експерти пояснюють збільшення імпорту значним ростом цін на овочі в країні, який виник через нерозвинену інфраструктуру та обмеженість пропозиції вітчизняних продуктів. Як відомо, уряд обіцяє до жовтня збудувати оптові ринки сільськогосподарської продукції. Насамперед вони з'являться у Донецьку, Запоріжжі, Києві, Львові, Харкові. Таким чином, це дозволить знизити обсяг імпортованої агропродукції.