НБУ: Причина низької інфляції - зниження цін на фрукти та овочі

13 січня 2012, 14:54
Читать новость на русском

Головна причина низької інфляції у 2011 році - зниження цін на фрукти і овочі, особливо в кінці року, констатували у Нацбанку.

Крім того, у грудні крупи та борошно, сирі продукти продовжили дешевшати і за рік втратили у ціні 4%.

У той же час, на світових ринках знижувалися ціни на нафту, що сприяло здешевленню палива в Україні на 0,1% у грудні, а у річному обчисленні зростання цін на паливо сповільнилося до 30%.

Водночас, за даними регулятора, наприкінці року спостерігалося традиційне сезонне підвищення цін на молоко, сир та яйця, за грудень воно склало 3%.

Нагадаємо, за підсумками 2011 року, споживча інфляція в Україні становила 4,6%, що є найнижчим показником за останні 9 років.