Найбільший внесок у зниження цін на сирі продукти у минулому місяці на 0,5%зробили саме дешеві овочі та фрукти. НБУ також зазначає, що ціни на групу товарів і послуг, які регулюються адміністративно, знизилися на 1,2% за рахунок здешевлення цукру. А зростання цін інших складових базової інфляції стримувалося в результаті зміцнення номінального обмінного курсу. Втім подорожчали продовольчі товари з високим ступенем обробки. Нагадаємо, у результаті в жовтні інфляція склала 0%.
1 хв
НБУ: Від зростання інфляції у жовтні врятували овочі
Основним фактором, що стримував зростання інфляції у жовтні, стало здешевлення низки продтоварів, зокрема овочів і фруктів. Порахували у Нацбанку.