Ціни на овочі в Україні б’ють рекорди: експерти назвали причину

26 червня 2017, 08:50
Читать новость на русском

Ціни на овочі наприкінці червня, порівняно із аналогічним періодом минулого року, вищі у 5-6 разів. Так, кілограм молодої картоплі коштує майже 10 гривень, а капусти чи моркви – близько 20 гривень.

Про це пише видання "Сегодня".

Експерти агроринку пояснюють нинішні ціни проблемами з урожаєм через холодну весну.

Читайте також: Ціни шокують: скільки коштує черешня в окупованому Криму

Як пояснив аналітик Української аграрної конфедерації Дмитро Дейна, через морозну весну ґрунтовий урожай запізнився. А тепличні овочі завжди були дорогими.

Подорожчали й інші продукти харчування: м'ясо, молоко, хліб. В різних регіонах хліб подорожчав на 7-28%, ковбаса на 4-14%, м'ясо – 12-32%, молоко – 27-30%.

Єдиний продукт, який відчутно подешевшав – це гречка. Її вартість впала у 1,5 рази.

На думку експертів, вартість овочів ближче до середини літа знизиться,однак вона не буде такою як минулоріч.

"Не думаю, що в цьому році дешеві овочі дадуть річну дефляцію, хоча невелике, на 3-5 грн/кг, зниження буде", – прогнозує Дейна.

Ціни на продукти в регіонах України